KAMPUSIJADA PRIJE STUDENTSKIH RUKU

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu je organizirao Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom te Fakultetom prometnih znanosti. Ova manifestacija realizirana je kao tjedan kampusa, te se kao takva održala od 16. do 23. svibnja. 16. svibnja održana je akcija čišćenja kampusa u kojoj su sudjelovali zaposlenici triju fakulteta, kampusa i restorana Borongaj, kao i studenti. Sljedeći dan su počeli događaji u organizaciji studenata: buvljaci, tribine, kulturni i sportski događaji. Na posljednji dan Kampusijade bili su promovirani fakulteti na Kampusu, a održao se i glazbeni program na kojemu su izvođači bili studenti i profesori. Kampusijada 2010. godine održala se također na ZUK Borongaju, gdje su se ekipe opet istaknule u sportskim natjecanjima, a najboljim studentima su simbolično podijeljeni nagradni paketi u obliku vojne hrane. Kampusijada 2011. godine bila je zakazana za 10. lipnja te godine.

KAMPUSIJADA U STUDENTSKIM RUKAMA

S obzirom kako se s vremenom studentski život u kampusu vratio u kolotečinu, studentski zborovi tri fakulteta (ERF, FPZ, Hrvatski studiji) odlučili su 2014. godine pokrenuti ovaj događaj koji je dokazao kako su studenti zainteresirani provesti barem jedan dan na otvorenom prostoru bez interneta i mobitela. Kampusijada 2014. održala se 29. svibnja 2014. godine, a primarni fokus stavljen je na sportsko-natjecateljski karakter manifestacije. U sportu se moglo natjecati u devet disciplina: nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis, turnir u beli, turnir u šahu, graničar, skakanje u vreći i povlačenje užeta. Na natjecanju su mogli sudjelovati svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, a za pripremu i realizaciju su se pobrinuli vrijedni studenti volonteri.

Kampusijada 2015. održala se 28. svibnja 2015. godine, a uz devet postojećih disciplina, organizacijski odbor uveo je i neke nove sportove u kojima se studenti imaju prilike natjecati: obaranje ruku, nošenje jajeta u žlici, trčanje, biciklizam i stolni nogomet. 2015. godine ukupno je bilo 17 disciplina, preko 950 prijava od strane natjecatelja, i preko 600 posjetitelja.

Kampusijada 2016. održat će se 12. svibnja, sa kvalifikacijskim rundama 11. svibnja. Na poziv za volontere odazvalo se preko 80 studenata, a organizacijski odbor pripremio je 20 disciplina te bogati dodatan sadržaj sa odličnim nagradama za natjecatelje.